Woensdagavond de 11e december werd er door Heineken een Tapcursus aangeboden aan onze club.
Een twaalftal barmedewerkers hadden zich in een eerder stadium opgegeven.
Sterre van Heineken was de gezellige trainster van het tap-gebeuren en gaf uitleg hoe bier werd gemaakt, het verschil tussen de smaak van een biertje van Heineken en Amstel-ook Heineken- (gisthoeveelheid) maar bovenal, hoe presenteer je een mooi biertje. Dat is nog niet zo eenvoudig, maar wij sloegen ons er goed doorheen….
Er was ook sprake van een kleine tapwedstrijd. Eén van de deelnemers bezweek onder de wedstrijdspanning en kreeg “toevallig” een telefoontje dat hij weg moest……
Een klein nadeel voor AL onze toekomstige “bierbestellers” is dat als wij het perfecte biertje gaan tappen, er een wachtrij wordt gevormd, maar………….alles komt goed
De uiteindelijke winnaar werd onze eigen Edwin van der Waa (was natuurlijk te voorzien) en hij kreeg een prachtige cap van Heineken, hierna te noemen de Pet van Ed………………